Nevetve együtt gyógyulunk! Segítsd adód 1%-ával a beteg gyermekek gyógyulását! ❤️

Adószámunk: 18090628-1-42

1% felajánlás

Miért rendelkezz adód 1%-áról a Piros Orr Bohócdoktorok részére?

Küldetésünk, hogy mentális támaszt, vidámságot nyújtsunk a kórházakban fekvő beteg gyerekeket, ezzel hozzájáruljunk gyógyulásukhoz, felépülésükhöz. Hiszen tudjuk: a nevetés gyógyít.

❤️ 2023-ban mintegy 30 ezer arcra varázsoltunk mosolyt.
❤️ Magyarország legrégebbi és legkiterjedtebben dolgozó bohócdoktor szervezete vagyunk.
❤️ Országszerte 16 kórházba visszük el hétről-hétre a nevetés gyógyító erejét.
❤️ Bohócdoktor kollégáink professzionális képzésen esnek át, hogy a gyerekek részére biztonságos, védelmező, vidám környezetet teremtsenek bármilyen helyzetben.
❤️ Munkánk révén nem csak a gyerekek, de szüleik és a kórházi dolgozók feszült pillanatain is enyhítünk.

Célunk, hogy idén még több apróság számára vihessük el a nevetés gyógyító erejét!

Tudtad? A kórházak mellett rendszeresen dolgozunk idősotthonokban és sajátos nevelési igényű vagy hátrányos helyzetű gyerekek iskoláiban is.

Adatvédelem

Videó aktiválása

Hogyan tudod adód 1 százalékát felajánlani?

 • Lépj be az eszja oldalra
 • Válaszd ki az 1+1%-os nyilatkozat fület
 • Írd be az adószámot: 18090628-1-42
 • Vagy keress rá nevünkre: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
 • Kattints a "Tovább a beadáshoz" gombra
 • Ne felejtsd el felajánlani az 1%-ot az egyházak részére sem
1% felajánlás

Mire fordítjuk adód 1%-át?

 • Heti rendszerességgel több száz beteg gyermekhez és idős emberhez látogatunk el.
 • Segítjük az orvosok és a nővérek munkáját a műtéti előkészítésben.
 • Támogatást nyújtunk a szülőknek, a legnehezebb órákban is.
 • Olyan légkört teremtünk, amely elősegíti a gyógyulást, a pozitív szemlélet erősödését.
 • Eltereljük az apróságok figyelmét, hogy a kórházban is felszabadultak és valóban gyerekek lehessenek.
 • Életörömet közvetítünk, mentális támaszt nyújtunk.

Gyakori kérdések az adó 1 százalék felajánlásról:

Minden magánszemély, aki az előző évben adózott jövedelemmel rendelkezett, felajánlhatja az adó 1 százalékát. A felajánlás független a fizetett adó összegétől. Jelenleg az átlagos 1 százalék összege 7-8 ezer forint körül mozog. Abban az esetben is lehetőséged van felajánlani adód 1 %-át, ha idén szja-visszatérítést kaptál. Hidd el, nekünk minden támogatás nagy segítséget jelent!

Bármikor felajánlhatód adód 1 százalékát. Az a lényeg, hogy 2024. május 21-éig rendelkezz az 1 százalékodról. Elektronikus úton tudsz rendelkezni ügyfélkapudon keresztül vagy postára adhatod a papír alapú rendelkező nyilatkozatot.

Személyi jövedelemadód 1 százalékának felajánlása semmibe sem kerül, viszont Te dönthetsz arról, hogy milyen ügy számára rendelkezel, nekünk pedig óriási segítség tevékenységünk folytatásához. Adód 1 százalékával még több beteg gyermekhez juthatunk el, országszerte már 16 kórházban.

Elektronikusan: Amennyiben rendelkezel ügyfélkapu regisztrációval, a legegyszerűbb az eSZJA felületén felajánlani az adó egy százalékát. Belépés után az 1+1-es nyilatkozatra kattintva keress rá az alapítvány nevére: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány. Vagy add meg rögtön az adószámot: 18090628-1-42  

Papír alapon: Töltsd le ide kattintva rendelkező nyilatkozatunkat, majd kitöltés után tedd borítékba és add fel 2024. május 21-éig bármelyik NAV Igazgatóság címére. Ezt az adóbevallásod elkészítésétől függetlenül is megteheted.

Egy adóévben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az adó egy százaléka. Csak egy felajánlott szervezet esetén tekinti érvényesnek a rendelkezést a NAV.

Ügyfélkapudon keresztül egyetlen szervezetet tudsz kiválasztani. Amennyiben postai úton több civil szervezet is megnevezel, mint kedvezményezett, a NAV érvénytelennek tekinti a felajánlásodat.

Fontos tudni, hogy 1+1%-ról rendelkezhetsz. Egy civil szervezetet és egy egyházat (vagy kiemelt költségvetési célt) támogathatsz a felajánlásoddal. A civil szervezeteknek adószámuk van (18090628-1-42 a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány adószáma), míg az egyházak egy névjegyű, ún. technikai számmal rendelkeznek.

Az adó 1+1 nyilatkozat egyházakra vonatkozó felét nem kötelező felajánlani, azonban érdemes, hiszen ez óriási segítség az egyházaknak is. Ebben az esetben a technikai számot kell megadni.

Több módja is van annak, hogy segítsd a Piros Orr bohócdoktorok gyógyító munkáját! A lehetőségekről a Támogatás menüpont alatt tudsz tájékozódni. Köszönjük, ha felhívod barátaid és ismerőseid figyelmét is az adó 1 százalék felajánlás fontosságára. Minden adománynak nagyon örülünk és gyermekmosolyra fordítjuk! 

A cégek sajnos nem tudják adójuk 1 százalékát felajánlani. Azonban számtalan támogatási lehetőséget kínálunk a vállalatok számára is, amellyel részeseivé válhatnak gyógyító munkánknak. Az együttműködésekkel kapcsolatban fordulj bizalommal kollégánkhoz!

Még nincs késő! Az adóbevallás beadása független a 1 százalékos rendelkezéstől. 2024. május 21-éig bármikor van lehetőséged, hogy rendelkezz az 1 százalékról elektronikus formában vagy papír alapon.

Évente mintegy több tízezer beteg gyermek arcára varázsolunk mosolyt, ezenkívül életörömet viszünk idősotthonokba, gyermekotthonokba és sérült gyermekekhez is. Alapítványunk működése teljesen átlátható, évente auditálják könyvelésünket, a NAV pedig rendszeresen felülvizsgálja tevékenységünket. Éves közhasznúsági jelentéseink ezen az oldalon találhatók.

1% felajánlás

Ha kérdésed merül fel az adó 1 százalékról, segítünk!

Telefon: 06 1 302-4452
E-mail:bohocdoktorok[at]pirosorr.hu

Facebook:www.facebook.com/PirosOrr

abaton-monitoring