Nevetve együtt gyógyulunk! Segítsd adód 1%-ával a beteg gyermekek gyógyulását! ❤️

Hogyan tudod adód 1 százalékát felajánlani?

 • Lépj be az eszja oldalra
 • Válaszd ki az 1+1%-os nyilatkozat fület
 • Írd be az adószámot: 18090628-1-42
 • Vagy keress rá nevünkre: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
 • Kattints a "Tovább a beadáshoz" gombra
 • Ne felejtsd el felajánlani az 1%-ot az egyházak részére sem

Miért rendelkezz adód 1%-áról a Piros Orr Bohócdoktorok részére?

A Piros Orr Bohócdoktorok a nevetés specialistái. Küldetésünk, hogy felvidítsuk a korházban fekvő beteg gyerekeket, hiszen tudjuk: a nevetés gyógyít.

Országszerte számos gyermekkórházba visszük el személyesen az életörömöt és támogatjuk az ott dolgozó nővéreket és orvosokat:

❤️ 2022-ben közel 30 ezer beteg gyermek acra varázsoltunk mosolyt
❤️ országszerte 16 kórházba visszük el rendszeresen a nevetés gyógyító erejét

Célunk, hogy idén még több kórterembe elvihessük a vidámságot!

Tudtad? A kórházak mellett rendszeresen dolgozunk idősotthonokban és sajátos nevelési igényű vagy hátrányos helyzetű gyerekek iskoláiban is.

Adószámunk: 18090628-1-42

Bohócdoktori vizit

Mire fordítjuk adód 1%-át?

 • Heti rendszerességgel több száz beteg gyermekhez és idős emberhez látogatunk el.
 • Segítjük az orvosok és a nővérek munkáját a műtéti előkészítésben.
 • Támogatást nyújtunk a szülőknek, amikor félnek és szoronganak.
 • Olyan légkört teremtünk, amely elősegíti a gyógyulást, a pozitív szemlélet erősödését.
 • Eltereljük a gyermekek figyelmét, hogy a kórházban is felszabadultak lehessenek.
 • Életörömet közvetítünk, mentális támaszt nyújtunk.

Gyakori kérdések az adó 1 százalék felajánlásról:

Minden magánszemély, aki az előző évben adózott jövedelemmel rendelkezett, felajánlhatja az adó 1 százalékát. A felajánlás független a fizetett adó összegétől. Jelenleg az átlagos 1 százalék összege 7-8 ezer forint körül mozog. Abban az esetben is lehetőséged van felajánlani adód 1 %-át, ha idén szja-visszatérítést kaptál. Hidd el, nekünk minden támogatás nagy segítséget jelent!

Bármikor felajánlhatód adód 1 százalékát. Az a lényeg, hogy 2023. május 22-éig rendelkezzél az 1 százalékodról. Elektronikus úton tudsz rendelkezni ügyfélkapudon keresztül vagy postára adhatod a papír alapú rendelkező nyilatkozatot.

Az adó 1 százalék felajánlás semmibe sem kerül, viszont óriási segítség tevékenységünk folytatásához. Erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha. A koronavírus járvány ideje alatt is számos gyerekkórházat látogattak személyesen a bohócdoktorok. Adó 1 százalékoddal még több beteg gyermekhez juthatunk el.

Elektronikusan: Amennyiben rendelkezel ügyfélkapu regisztrációval, a legegyszerűbb az eSZJA felületén felajánlani az adó egy százalékát. Belépés után az 1+1-es nyilatkozatra kattintva keress rá az alapítvány nevére: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány. Vagy add meg rögtön az adószámot: 18090628-1-42  

Papír alapon: Töltsd le ide kattintva rendelkező nyilatkozatunkat, majd kitöltés után tedd borítékba és add fel 2023. május 22-éig bármelyik NAV Igazgatóság címére. Ezt az adóbevalláosod elkészítésétől függetlenül is megteheted.

Egy adóévben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az adó egy százaléka. Csak egy felajánlott szervezet esetén tekinti érvényesnek a rendelkezést a NAV.

Ügyfélkapudon keresztül csak egyetlen szervezetet tudsz kiválasztani. Amennyiben postai úton több civil szervezet is megnevezel, mint kedvezményezett, a NAV érvénytelennek tekinti a felajánlásodat.

Fontos tudni, hogy 1+1%-ról rendelkezhetsz. Egy civil szervezetet és egy egyházat (vagy kiemelt költségvetési célt) támogathatsz a felajánlásoddal. A civil szervezeteknek adószámuk van (18090628-1-2 a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány adószáma), míg az egyházak egy névjegyű, ún. technikai számmal rendelkeznek.

Az adó 1+1 nyilatkozat egyházakra vonatkozó felét nem kötelező felajánlani, azonban érdemes, hiszen ez óriási segítség az egyházaknak is. Ebben az esetben a technikai számot kell megadni.

Több módja is van annak, hogy segítsd a Piros Orr bohócdoktorok gyógyító munkáját! A lehetőségekről a Támogatás menüpont alatt tudsz tájékozódni. Köszönjük, ha felhívod barátaid és ismerőseid figyelmét is az adó 1 százalék felajánlás fontosságára. Minden adománynak nagyon örülünk és gyermekmosolyra fordítjuk! 

A cégek sajnos nem tudják adójuk 1 százalékát felajánlani. Azonban számtalan támogatási lehetőséget kínálunk a vállalatok számára is, amellyel részeseivé válhatnak gyógyító munkánknak. Az együttműködésekkel kapcsolatban fordulj bizalommal kollégánkhoz!

Még nincs késő! Az adóbevallás időben nem függ össze a 1 százalékos rendelkezéssel. 2023. május 22-éig bármikor van lehetőséged, hogy rendelkezz az 1 százalékról elektronikus formában vagy papír alapon.

Évente mintegy 30.000 beteg gyermek arcára varázsolunk mosolyt, ezenkívül életörömet viszünk idősotthonokba, gyermekotthonokba és sérült gyermekekhez is. Alapítványunk működése teljesen átlátható, évente auditálják könyvelésünket, a NAV pedig rendszeresen felülvizsgálja tevékenységünket.

További információért az adó 1 százalékról, lépj kapcsolatba velünk!

Gricz István
Vállalati kapcsolatok menedzser
T: 06 30 219-5198
abaton-monitoring