Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Segítsd az adó 1% felajánlásával a beteg gyerekek gyógyulását! Adószámunk: 18090628-1-41

Adód 1%-a működésünkhöz létfontosságú! Rendelkezz adód egy százalékáról 2021. május 20-ig elektronikusan!

Műtét előtti pillanatok

Hogyan tudod adód 1 százalékát felajánlani?

 • Lépj be az eszja oldalra
 • Válaszd ki az 1+1%-os nyilatkozat fület
 • Írd be az adószámot: 18090628-1-41
 • Vagy keress rá nevünkre: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
 • Kattints a "Tovább a beadáshoz" gombra
 • Ne felejtsd el felajánlani az 1%-ot az egyházak részére sem

Miért rendelkezz adód 1%-áról a Piros Orr Bohócdoktorok részére?

A Piros Orr Bohócdoktorok a nevetés specialistái. Küldetésünk, hogy felvidítsuk a korházban fekvő beteg gyerekeket, hiszen a nevetés gyógyít.

A jelenlegi helyzetben még nagyobb szükség van a nevetésre, mint valaha! A koronavírus járvány ideje alatt is számos gyermekkórházba visszük el személyesen az életörömöt és támogatjuk az ott dolgozó nővéreket és orvosokat. Természetesn minden higiéniai követelményt betartva és alkalmazkodva az adott intézmény előírásaihoz folytatjuk tevékenységünket. Azokba az intézményekbe, ahova most személyesen nincs lehetőségünk ellátogatni, online visszük el a vidámságot. Hiszen senki nem maradhat örömteli pillanatok nélkül a nehéz helyzetekben!

 

Nézd meg videónkat és ajánld fel adód 1%-át

Adószámunk: 18090628-1-41

Bohócdoktori vizit

Mire fordítjuk adód 1%-át?

 • Heti rendszerességgel több száz beteg gyermekhez látogatunk el
 • Segítjük az orvosok és a nővérek munkáját a műtéti előkészítésben
 • Támogatást nyújtunk a szülőknek, amikor félnek és szoronganak
 • Olyan légkört teremtünk, amely elősegíti a gyógyulást
 • Eltereljük a gyermekek figyelmét, hogy a kórházban is felszabadultak lehessenek
 • Életörömet közvetítünk

Gyakran ismételt kérdések az adó 1 százalék felajánlásról:

Minden magánszemély, aki az előző évben adózott jövedelemmel rendelkezett, felajánlhatja az adó 1 százalékát. A felajánlás független a fizetett adó összegétől. Jelenleg az átlagos 1 százalék összege 6-7 ezer forint körül mozog. Hidd el, nekünk minden támogatás nagy segítséget jelent!

Bármikor felajánlhatód adód 1 százalékát. Az a lényeg, hogy 2021. május 20-áig rendelkezzél az 1 százalékodról. Elektronikus úton tudsz rendelkezni ügyfélkapudon keresztül vagy postára adhatod a papír alapú rendelkező nyilatkozatot.

Az adó 1 százalék felajánlás semmibe sem kerül, viszont óriási segítség tevékenységünk folytatásához. Erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha. A koronavírus járvány ideje alatt is számos gyerekkórházat látogattak személyesen a bohócdoktorok. Ahol erre nem volt lehetőség, oda online vittük el a gyógyító nevetést. Adó 1 százalékoddal még több beteg gyermekhez juthatunk el.

Elektronikusan: Amennyiben rendelkezel ügyfélkapu regisztrációval, a legegyszerűbb az eSZJA felületén felajánlani az adó egy százalékát. Belépés után az 1+1-es nyilatkozatra kattintva keress rá az alapítvány nevére: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány. Vagy add meg rögtön az adószámot: 18090628-1-41  

Papír alapon: Töltsd le a rendelkező nyilatkozatot Kitöltés után tedd borítékba és add fel 2021. május 20-ig bármelyik NAV Igazgatóság címére. Ezt az adóbevalláosod elkészítésétől függetlenül is megteheted.

Egy adóévben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az adó egy százaléka. Csak egy felajánlott szervezet esetén tekinti érvényesnek a rendelkezést a NAV.

Ügyfélkapudon keresztül csak egyetlen szervezetet tudsz kiválasztani. Amennyiben postai úton több civil szervezet is megnevezel, mint kedvezményezett, a NAV érvénytelennek tekinti a felajánlásodat.

Fontos tudni, hogy 1+1%-ról rendelkezhetsz. Egy civil szervezetet és egy egyházat (vagy kiemelt költségvetési célt) támogathatsz a felajánlásoddal. A civil szervezeteknek adószámuk van (18090628-1-14 a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány adószáma), míg az egyházak egy névjegyű, ún. technikai számmal rendelkeznek.

Az adó 1+1 nyilatkozat egyházakra vonatkozó felét nem kötelező felajánlani, azonban érdemes, hiszen ez óriási segítség az egyházaknak is. Ebben az esetben a technikai számot kell megadni.

Több módja is van annak, hogy segítsd a Piros Orr bohócdoktorok gyógyító munkáját! A lehetőségekről a Támogatások menüpont alatt tudsz tájékozódni. Minden adománynak nagyon örülünk és gyermekmosolyra fordítjuk!

A cégek sajnos nem tudják adójuk 1 százalékát felajánlani. Azonban számtalan támogatási lehetőséget kínálunk a vállalatok számára is, amellyel részeseivé válhatnak gyógyító munkánknak. Az együttműködésekkel kapcsolatban fordulj bizalommal kollégánkhoz!

Még nincs késő! Az adóbevallás időben nem függ össze a 1 százalékos rendelkezéssel. 2021. május 20-ig bármikor van lehetőséged, hogy rendelkezz az 1 százalékról elektronikus formában vagy papír alapon.

Évente mintegy 30.000 beteg gyermek arcára varázsolunk mosolyt, ezenkívül életörömet viszünk idősotthonokba, gyermekotthonokba és sérült gyermekekhez is. Alapítványunk működése teljesen átlátható, évente auditálják könyvelésünket, a NAV pedig rendszeresen felülvizsgálja tevékenységünket.

Adó 1 százalék felajánlás, adó 1% felajánlás, adó 1 felajánlás, adó 1 százalék, adó 1, adó felajánlás a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány részére

További információért az adó 1 százalékról, lépj kapcsolatba velünk!

Magyar Zsuzsa
Vezető adományszervező
T: 06 1 302-4452