Missziónk

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók életébe.

Sok piros orr együtt még többre képes!

Rólunk

A bohócdoktori tevékenységet Magyarországon Alapítványunk honosította meg, melyet 1996-ban alapított az osztrák Rote Nasen szervezet.

Jelenleg 34 bohócdoktorunk 16 gyerekkórházat látogat heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal jelen vagyunk 3 idősek otthonában, a Pető Intézetben, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben. Bohócdoktoraink az elmúlt 23 év alatt több mint 375 000 beteg gyermekhez, valamint több ezer idős emberhez vitték el a nevetés gyógyító erejét

Egy jóízű nevetés könnyebbé teszi a hétköznapokat, de még nagyobb szükségünk van rá a nehéz helyzetekben. Tapasztalatok azt mutatják, hogy az a hely, ahol a bohócdoktorok megjelennek, vidámabbá válik. A bohócdoktorok munkájuk során a humort használják, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról. A bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részévé váltak, több helyszínen már a műtétek előkészítésében is részt vesznek és az általuk megteremtett barátságos, pozitív légkör által segítik a gyógyulást.

Nemzetközi háttér

Alapítványunk 2004-ben csatlakozott a Red Noses Clowndoctors International szervezethez. A nemzetközi képzések és a közös rendezvények remek alkalmat kínálnak arra, hogy a különböző országok bohócdoktorai megosszák egymással tapasztalataikat és tudásukat.

Monica Culen és Giora Seeliger, az alapítók víziója:

  • Hiszünk a humor erejében, amely nehéz helyzetekben segítségünkre lehet, hogy újra megtaláljuk az örömöt és a reményt az életben.
  • Hiszünk benne, hogy a társadalom egészségesebbé és a világ emberségesebbé válik, ha mi is hozzájárulunk az emberek jóllétéhez.
  • A Red Noses egy olyan globális mozgalom, amelynek célja, hogy több öröm és boldogság legyen a világban.
abaton-monitoring