Safeguarding

Gyermekvédelmi és személyiségjogi irányelv
Bohócdoktor buborékot fúj egy kisgyermeknek

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy humort és nevetést vigyen az arra rászorulók életébe. Mind a gyermekek, mind a kiszolgáltatott helyzetben lévő felnőttek számára olyan biztonságos környezet megteremtésére törekszünk, ahol felhőtlenül élvezhetik a magas szintű képzésben részesült bohócdoktorok munkáját minden programunk keretében.

Tudjuk, hogy a gyermekek és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek biztonságának megőrzése kivételes jelentőséggel bír, valamint annak biztosítása, hogy szervezetünkön belül és partnereinkkel együtt is védve legyenek a bántalmazástól vagy bármi olyan dologtól, ami káros az egészségükre és a fejlődésükre. Nem toleráljuk a gyermekek bántalmazását, kizsákmányolását, elhanyagolását vagy a gyermekek és kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek magánéletének és jogaik sérelmének semmilyen formáját.

Ezért alapítványunk bevezetett egy egyszerűsített Gyermekek és kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek védelmére vonatkozó politikát (CVPS) az erőszak és a visszaélések kockázatának minimalizálása érdekében; minden alkalmazottnak, szabadúszónak, partnernek és munkatársnak be kell tartania ezt az irányelvet, és teljes mértékben vállalnia kell, hogy azonnal jelent minden felmerülő visszaélést.

Gyermekvédelmi és személyiségjogi irányelvünk a következőkre összpontosít:

  • Tudatosság: a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészeinek és munkatársainak képzése, hogy megerősítse a visszaélésekkel szembeni megelőzést és a jelek felismerését.
  • Megelőzés: a visszaélések megelőzését szolgáló eszközök és mechanizmusok megtanítása.
  • Jelentés: minden jelentett, a biztonságot érintő aggályt gondosan és felelősségteljesen értékel egy képzett biztonságvédelmi csapat.
  • Reagálás: az értékelés eredményeire adott konkrét intézkedések és a döntések meghozatalára szolgáló mechanizmusok.

Gyermek vagy kiszolgáltatott helyzetben lévő személy védelmével kapcsolatos aggodalmat szeretne bejelenteni?

További dokumentumok:

a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkatársai és közreműködők számára
a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal együttműködő minden művész számára
abaton-monitoring