DR. JÓZSI BÁCSI

Fajfer Dejan

2009 óta bohócdoktor.

  •  Mióta dolgozol az alapítványnál?

13 éve dolgozom bohócként. A horvát csapatban kezdtem, majd 2013-ban csatlakoztam a magyar Piros Orrhoz. A kezdetektől fogva beleszerettem a feladatba, és sokszor el is felejtem, hogy már mennyi ideje dolgozom az alapítványnál bohócként. Az idő nagyon gyorsan repül, ezért néha szükség van egy jó játékra és a bohócokkal együtt nevetésre.

  • Téged mi vitt erre az útra, hogy bohócdoktor legyél?

A bohócutam ott kezdődött, hogy hiányt éreztem az életemben, vígjátékra vágytam, arra, hogy megnevettethessek embereket. Nem sokkal később rájöttem, hogy hova vezet ez az út, és megtaláltam azt a helyet, ahol kibontakozhat az optimizmus, a barátság, az alkotás és az oktatás is azáltal, hogy mosolyt csalunk mások arcára. Örülök, hogy a csapat tagja lehetek, mert itt mindig van mit tanulni, és folyamatosan fejlődöm személyesen és művészként egyaránt.

  • Milyen a bohóc figurád (karaktered)?

Józsi bácsi, az én bohóc karakterem, egy egyszerű hétköznapi ember, aki a hülyeség és az elképesztő zenei tehetség között egyensúlyoz, ezutóbbit pedig szívesen meg is osztja másokkal. Szeret énekelni és felvidítani másokat. Józsi egy olyan srác, akinek örülnél, ha a padlásodon lakna és havonta egyszer lejönne vacsorázni. Együtt ennétek, elénekelne néhány dalt, viccelődne, varázstrükköket mutatna, majd visszatérne a padlásra aludni.

abaton-monitoring