DR. ZIZI

Gelencsér Tünde
„Törekszem az egyszerűségre, a hitelességre, s hogy ítéletmentesen tudjak elfogadni helyzeteket.”

Gelencsér Tünde, azaz Dr. Zizi bohócdoktorként nap mint nap járja a kórházakat, emellett művészeti vezetőként alapítványunk küldetésének formálásában is fontos szerepet vállal.

 

  • Mi vitt arra az útra, hogy bohócdoktor legyél?

Leginkább a kíváncsiság: érdekelt a bohóc működése a hétköznapi helyzetekben, és az, ahogyan a humor és a játék közvetlen hatással tud lenni a valóságunkra. A bohócmunka egyik legérdekesebb része, hogy teljesen a jelenre koncentrál. Ezt még most is tanulom.

  • Alkalmazol valamit a hétköznapjaidban a bohócdoktorként szerzett tapasztalatokból?

A munkám mindig is hatással volt az életemre, érzelmekkel dolgozunk, és ez visszahat ránk. A korral egyre otthonosabban alkalmazom a bohócgondolkodást. Törekszem az egyszerűségre, a hitelességre, s hogy ítéletmentesen tudjak elfogadni helyzeteket. Látom a nehézségekben a szerethetőt. És egyre többször tudok szívből nevetni a saját bénázásaimon.

  • Mi jelenti számodra a legnagyobb kihívást?

Művészeti vezetőként az, hogy megtaláljam az egyensúlyt a tervezés és a teremtés között. Fél lábbal a földön állok és magam is dolgozom bohócdoktorként, miközben látnom kell azt is, hogy szakmailag hol tart a csapat és merre halad a küldetésünk. A művészeti munkánk szervezése, a bohócdoktorok képzése, az új programjaink kialakítása és a próbatermi munka más-más gondolkodást igényel.

abaton-monitoring