Bohócdoktorok és civil emberek egy tortával ünnepelnek

15 éve segítik a gyógyulást bohócdoktoraink Pécsen

2019. április 02.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai 2004 óta heti rendszerességgel látogatják a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáját. Az elmúlt tizenöt évben közel 45 000 gyermek kórházi tartózkodását tették vidámabbá a bohócdoktorok. Ebből az alkalomból április 1-jén közös ünneplésre hívtuk a Gyermekklinika orvosait és nővéreit.

Az eseményen Dr. Tényiné dr. Csábi Györgyi klinikaigazgató-helyettes kiemelte, hogy a bohócdoktorokkal való együttműködés nagyon fontos a gyermekgyógyításban. Ha egy gyermek kórházba kerül és elszakad egy időre a szeretteitől, esetleg fájdalmas beavatkozásokon esik túl, vagy hosszan tartó vagy súlyos betegséggel küzd, nyilvánvalóan tele van szorongással. A bohócdoktorok  gyermeklét lényegét hozzák vissza, a jókedvet, a vidámságot, a nevetést, amelyek elengedhetetlenek a gyógyuláshoz.

“Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a budapesti kórházak mellett vidéken is egyre több kórház gyermekosztályán legyünk jelen. Nagyon örülök, hogy Kiss Andrea, vagyis Dr. Rumli és Hollósi Orsolya, azaz Dr. Topánka, akik a pécsi bohócdoktori viziteket elkezdték, tizenöt éve lelkes bohócdoktoraink. Azóta a pécsi csapat öt főre bővült, és már hetente háromszor látogatunk el a Gyermekklinikára. Büszkék vagyunk rá, hogy idén megnyertük a Made in Pécs, az év civil projektje díjat, mostanra bohócdoktorainkat a városban már sokan ismerősként köszöntik.”– mondta Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

abaton-monitoring