Bohócdoktori vizitek Szekszárdon

2019. november 14.

November 13-án a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályán sajtótájékoztatót tartottunk abból az alkalomból, hogy november óta heti rendszerességgel látogatják a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai a kórház gyermekosztályát, hogy vidámságot vigyenek a beteg gyerekek mindennapjaiba.

Ezzel az Alapítvány bohócdoktorai már 16 gyermekkórházban vizitelnek országszerte. A látogatott gyerekkórházak számának bővítésére a Henkel és a SPAR Magyarország támogatásával és vásárlóinak segítségével volt lehetőség, akik összesen 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze. Immár 10 éve zajlik az a program, amelynek keretében, ha valaki egy adott időszakban a SPAR és INTERSPAR üzletekben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárol, egyben a Piros Orr Bohócdoktorok munkáját is támogatja.

„Nagyon örülök, hogy már Szekszárdon is találkozhatnak a beteg gyermekek bohócdoktorainkkal. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a budapesti kórházak mellett vidéken is egyre több kórház gyermekosztályán legyünk jelen, hiszen a bohócdoktori vizitek rendkívül jó hatással vannak a beteg gyerekek testi-lelki jóllétére és felépülésére. Nagyra értékeljük, hogy küldetésünkben a Henkel 10 éve elkötelezett partner.” – mondta Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

“Örömünkre szolgál, hogy már egy évtizede minden évben vásárlóinkkal és a SPAR kereskedelmi partnerünkkel közösen támogatni tudjuk a bohócdoktorok jótékony, nélkülözhetetlen munkáját, akik így egyre több kórházba vihetik el a gyógyító nevetést. Hisszük, hogy az örömteli pillanat, a vidámság átsegíti a kis betegeket a nehéz időszak alatt és hozzájárul gyógyulásukhoz” – mondta Lukáš Hájek, a Henkel Laundry & Home Care üzletág igazgatója.

abaton-monitoring