Már Kaposváron is jelen vagyunk

2022. május 17.

Április óta heti rendszerességgel látogatjuk a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Gyermekosztályát a gyerekek és a szülők legnagyobb örömére. 
  
„Nagyon örülök, hogy már Kaposváron is találkozhatnak a beteg gyermekek bohócdoktorainkkal. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a budapesti kórházak mellett vidéken is egyre több kórház gyermekosztályán legyünk jelen, hiszen a bohócdoktori vizitek rendkívül jó hatással vannak a beteg gyerekek testi-lelki jóllétére és felépülésére. Hálásak vagyunk a Hungaropharma Zrt. támogatásáért, amely lehetővé tette kaposvári munkánk elindítását.” – mondta Mattyasovszky-Zsolnay Bence, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az alapítvány bohócdoktorai speciálisan képzett előadóművészek, akik a vizit során minden kórterembe ellátogatnak. Érkezésükkor a legfontosabb, hogy minél gyorsabban felmérjék a pillanatnyi helyzetet, milyen a hangulat, mekkorák a gyerekek és milyen az állapotuk, esetleg van-e látogató valakinél, akit be lehet vonni a játékba. A bohócpáros alapvetően improvizációval dolgozik, de sok olyan eszközt - zenét, vidám varázslatokat, zsonglőrmutatványt – is használnak, amiket a játékhelyzetbe be tudnak illeszteni. A játék célja, hogy a fantázia segítségével kizökkentse a gyermeket a félelemből és a szorongás állapotából. 

abaton-monitoring