Megjelent első mesekönyvünk

2022. november 24.

Piros Orr mesék – Nevetésben a remény címmel a Manó Könyvek gondozásában jelent meg alapítványunk mesekönyve, mely a történeteken keresztül érzékenyít és segít nehéz élethelyzeteket megértetni a gyerekekkel.

A kötetben olyan kiváló szerzők írásait olvashatjuk, mint Beck Zoltán, Böszörményi Gyula, Farkasházi Réka, Gimesi Dóra, Kádár Annamária, Kárász Eszter, Kiss Ottó, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Vadadi Adrienn. Az elsősorban óvodás és kisiskolás korosztálynak szánt könyvet Rippl Renáta illusztrációi gazdagítják. A finom, pasztellrajzok segítenek abban, hogy kellően lágyítsák, közelebb hozzák a gyermekekhez ezeket a történeteket.  A meséket Csapody Kinga a könyvet gondozó Manó Könyvek könyvkiadó kiadóvezető-főszerkesztője és Szabó Attila bohócdoktor, színházi dramaturg, rendező szerkesztették.

Az antológiában helyet kapott mesék egyrészt sajnos még mindig olyan, sok helyen tabuként kezelt témákat feszegetnek, mint a halál, az örökbefogadás, a demencia, a családon belüli erőszak, az időskor, a tartós testi- illetve szellemi fogyaték. Emellett helyet kaptak olyan élethelyzetek is, mint egy baleset, vagy műtét és a kórházban töltött idő.

A könyv már megvásárolható az üzletekben.

abaton-monitoring