Mosollyal ébredni a kómából - Zsiga története

2023. május 18.

Zsiga 10 éves korában váratlanul agyvérzést kapott, és kómába került. A reményt a felépülésre az első mosoly hozta meg, amikor rákacsintott az őt meglátogató Piros Orr Bohócdoktorokra. Öt évvel később már régi jóbarátként látta vendégül családjával Dr. Bakit és Dr. Frenkit. Történet a családi szeretet és a nevetés gyógyító erejéről.

A kíváncsi tekintetű Zsiga és testvére izgatottan kukucskál ki a családi ház ablakán: Éva és Tomi érkezik hozzájuk vendégségbe, akiket évekkel ezelőtt Dr. Bakiként és Dr. Frenkiként ismertek meg. Ugorjunk is vissza az időben! Zsiga 10 évesen éppen olyan életet élt, mint bármelyik kortársa – Egy izgő-mozgó kissrác volt. Focizott, népi hegedült – meséli Zsiga édesapja, Ákos. 2017 novemberében azonban megtörtént minden szülő rémálma. Az iskolából hívták őket: nagy a baj, azonnal induljanak. Zsiga agyvérzést kapott és kómába került.

A Piros Orr Bohócdoktorok a rehabilitációs osztályon találkoztak először a kisfiúval, ahol már hónapok óta bent feküdt. – Akkor jelent meg először mosoly Zsiga arcán – mondja elérzékenyülve Ákos, és ez az apró mosoly reményt adott nekik – A találkozás megerősített minket abban, hogy menni kell tovább az úton, nem szabad feladni semmit. – A család életét teljesen megváltoztatták a Zsigával történtek. Hetente ötször járnak gyógytornára, otthon is egy teljes szobát rendeztek be erre a célra, és közben lányuknak, Rózinak is megadják ugyanezt a gondoskodó törődést. 

Egy valami nem változott, az a hihetetlen összetartás és szeretet, ami talán csak még erősebbé vált közöttük az elmúlt öt évben. 
 

abaton-monitoring