Műtétre várva - Elkísértük Dr. Sztracsatellát a gyerekekhez

2022. augusztus 04.

Egy borús nyári csütörtök délelőttön különleges bohócdoktori vizitnek vagyunk tanúi a Bethesda Gyermekkórház kórtermeiben, ahol valamennyi kis beteg éppen műtétre vár. Ekkor toppan be a kórterembe dr. Sztracsatella, aki pontosan tisztában van azzal, hogy milyen nehéz nap vár az apróságokra.

A mindig élettel teli Barnus pillanatok alatt vidám csevegésbe elegyedik a bohócdoktorral, s hamar rájönnek: mindkettőjük nagy kedvence a tejbegríz, amit képtelenség megunni és minden napot azzal tudnának indítani.

A kis Vince mandulaműtét előtt áll, szerencsére azonban nem nagyon vesz erről tudomást, különösen azután, hogy dr. Sztracsatella az ágya mellett egy pillanat alatt átváltozik bűvésszé és a legváratlanabb helyekről varázsol elő neki piros orrokat. A közös játék Vincével sajnos nem tarthat sokáig, mert egy kék ruhás ápoló viszi is a műtéti előkészítőbe.

Zalán már igazi nagyfiú; ő is mandulaműtéten esik át nemsokára. Úgy tűnik, ez megint egy olyan nap, amikor a gyerekek könnyen találnak izgalmas témát a bohócdoktorral: mindketten megszállott Star Wars-rajongók, ezért nem kérdés, hogy a lufik rögtön fénykarddá, dr. Sztracsatella bölcs jedi mesterré, Zalán pedig lelkes tanítvánnyá alakul át.

A nap közepére lassan-lassan a fiúk és az osztályon levő többi apróság is sorra került a műtőkben. A várakozás feszült pillanatai szerencsére vidám játékká változtak át, és a gyerekek a kedves ápolók, nővérek és persze dr. Sztracsatella segítségével túlestek ezeken a nehéz órákon. Közben pedig odakint a nap is kisütött.

abaton-monitoring