Emberek és bohócdoktorok egy nagy oklevelet tartanak együtt

Novembertől a Szent Borbála Kórházban is vizitelünk

2017. november 28.

Hetedik alkalommal segítették a vásárlók a Piros Orr Bohócdoktorok misszióját: egy akció keretében mindenki, aki a SPAR és az INTERSPAR üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt, kilogrammonként és literenként 10 forinttal, míg Persil Duo-Caps vásárlása esetén kilogrammonként 30 forinttal segítette a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkáját. A vásárlók idén összesen 3 150 000 millió forintot gyűjtöttek.

A támogatásnak köszönhetően az Alapítvány újabb mérföldkőhöz ért, a meglévő kórházak mellett novembertől a Szent Borbála Kórház gyerekosztályain is hetente vizitelnek a bohócdoktorok, hogy jókedvet csempésszenek a kórtermekbe, mosolyt ajándékozzanak a gyermekek, aggódó hozzátartozóik és a leterhelt kórházi dolgozók számára. Meggyőződésünket és hitünket a nevetés gyógyító erejében az elmúlt húsz év tapasztalata, pszichológiai kutatások és a kórházi visszajelzések is megerősítik. A vidámabb, felszabadultabb betegek együttműködőbbek, bizakodóbbak, így egészségüket is hamarabb visszanyerhetik. Márpedig egy egészséges gyerek akár napi több száz alkalommal is képes nevetni.

„Nagy megtiszteltetés számunkra hogy a Henkel sok éve kitart mellettünk. Támogatásukkal indult el többek között a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyermekosztályán a rendszeres vizit, a speciális törődést igénylő gyerekek mosolyterápiája és az interaktív programunk is. Éppen ennek a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően jártunk először ebben a kórházban is 3 évvel ezelőtt, így külön öröm, hogy mostantól 2 új bohócdoktorral is kiegészíthettük a most már 30 fős csapatot és rendszeresen számíthatnak már ránk ebben a régióban Győr mellett most már Tatabányán is”– mondta Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„Örömünkre szolgál, hogy idén ismét segíthettünk az alapítványnak és vásárlóinkkal együtt 3,15 millió forintot, az elmúlt években pedig összesen több mint 20 millió forint támogatást gyűjtöttünk össze. Jó látni, hogy az alapítvány mennyire lelkesen végzi a munkáját, és mennyi kis beteg arcára varázsolnak mosolyt a kórházi kezelések alatt” – mondta Güray Yildiz, a Henkel Laundry & Home Care üzletágának igazgatója.

Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője elmondta: „A SPAR, a Henkel és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány között évek óta kiváló az együttműködés. Hiszünk benne, hogy a mosolynak, a vidámságnak gyógyító ereje van, amely hozzásegíti a gyermekeket a felépülésükhöz. Külön öröm számunkra, hogy ebben mi is segíthetünk a bohócdoktoroknak.”

Dr. Lőke János Főigazgató úr üzenetét Dr Czelecz Zsuzsanna, Osztályvezető főorvos asszony tolmácsolta: „Ezúton szeretném megköszönni a Henkel és Spar áruházláncnak, hogy felajánlásukkal lehetővé teszik a Piros Orr Bohóc doktorok tevékenységét intézményünkben. Természetesen köszönetünket fejezzük ki azoknak a vásárlóknak is, akik megvásárolták a cég termékeit, és ezáltal hozzájárultak ahhoz, hogy az Alapítvány bohóctársai nálunk vizitelhetnek kórházunk gyermekosztályán. A test gyógyítása elengedhetetlen a lélek gyógyítása nélkül, melynek egyik kiváló eszköze a nevetés, a Bohódoktorok jelenléte és derűje a gyógyulás esélyeit javítja. Ahogy ez a jól ismert gyermekregényből Mary Poppinsból is tudott: „feltöltődünk nevetőgázzal, s úgy lebegünk, s ha sokat nevetsz, te is érzed, hogy könnyebb leszel”. Szerdai Vizitjeik alkalmával ezt biztosítják kis betegeinknek a Bohódoktorok. Köszönet érte.”

abaton-monitoring