Két gyerek videótelefonáló bohócokat néz a laptopon

Támogasd online bohócdoktori viziteinket!

2020. április 22.

Kérjük, támogasd, hogy a karantén ideje alatt a bohócdoktorok online, élő videóhívással vihessék el a vidámságot a gyerekeknek. Erre a célra 1 000 000 Ft-ot szeretnénk összegyűjteni itt.

A járvány ideje alatt, az izoláció okozta szorongás oldásában fontosnak tartjuk a vidámság, az életöröm megőrzését. Éppen ezért a karantén ideje alatt a bohócdoktoraink az interneten viszik el a vidámságot a kórházakban gyógyuló és az otthon tartózkodó gyerekekhez.

Alapítványunk bohócai márciusban és áprilisban több héten át próbálták közösen a videóhívásra adaptált fellépést. A visszajelzések alapján sikerült egy jól működő modellt létrehozni, amelyben a gyerekek magukénak érzik a programot. Az interaktív, élő videós kapcsolatba otthonából egy-egy bohóc, illetve a felhívott gyermek kapcsolódik be. A 20 perces bejelentkezés során a hagyományos vizitekhez hasonlóan a bohócdoktorok nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról. A gyermekek, illetve szüleik részéről a kapcsolathoz mindössze egy Facebook/Messenger-fiók, valamint egy internetkapcsolattal ellátott telefon, tablet vagy számítógép szükséges.

abaton-monitoring