Varázsoljunk ünnepet a beteg gyerekek szívébe!

2023. november 21.

Családszervezetek VIII. Adventi Jótékonysági adománygyűjtése

2023-ban, immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Gyűjtését a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), melynek idei kedvezményezettje a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

Az alapítvány speciálisan képzett bohócdoktorai országszerte 15 kórház gyermekosztályát látogatják heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal vannak jelen idősotthonokban, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben. A közhasznú minősítéssel rendelkező alapítvány a több mint negyedszázad során több mint 430 ezer beteg gyermekhez, illetve több ezer idős emberhez vitte el a nevetés gyógyító erejét.

A támogatásukra szervezett Családszervezetek VIII. Adventi Jótékonysági Gyűjtése teljes bevételét a bohócdoktorok 15 kórházban tartandó ünnepi vizitjeihez szükséges költségek fedezésére szánják.

A cél az ehhez szükséges 2.600.000 Ft összegyűjtése. A Fiatal Családosok Klubja és közel 30 család-, civil szervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy segítséget adhasson ehhez a szép küldetéshez! 

Kórházban lenni, kezeléseken részt venni vagy műtétre várni, műtét után lábadozni mindig nehéz. Felnőtteknek is, nemhogy gyermekeknek. Ünnepek alatt, karácsonykor mindez százszor nehezebb. Nehezebb elfogadni a kórtermek magányát, amikor mások az otthonuk melegében ünnepelhetnek, ahol összegyűlik az egész család.

Ilyenkor sűrűbb a kórház gyógyszerszagú levegője, fájdalmasabb minden szúrás, keserűbb minden tabletta. Zajosabb az egyedüllét csendje, hidegebb az ágy…  ezt a Piros Orr bohócdoktorok ünnepi vizitjeinek támogatásával enyhíteni szeretnék a szervezők!

Egy perc nevetés száz tablettával felér! Támogassuk együtt a Bohócdoktorok ünnepi vizitjeit! 

A „Segíts a karácsonykor kórházban fekvő gyermekeknek!” online adventi gyűjtésére a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány weboldalán kerül sor.

Mindenki számára elérhetők a különleges koszorúk

Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést ismét saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést. Ahogy a korábbi években, idén is az online térben megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi.

Az értékesítésre a Ficsak Facebook oldalán kerül sor 2023. 11. 28 – 2023.12.02 között.

Eseményt is szerveznek a kisgyermekes családoknak

Az idei gyűjtés ismét kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ koncertjével, amelynek időpontja 2023. december 10., szombat 10:00. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban a Ringatóval és a Kaláka együttessel részt venni, szeretettel várják a helyszínen, csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a „Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyermekeknek” gyűjtést az adománygyűjtő oldalon vagy a helyszínen.
adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-a-karacsonykor-is-korhazban-fekvo-gyerekeknek/

Az adventi esemény részletei a Ringató Facebook-oldalán lesznek elérhetőek hamarosan.

---

Az Adventi Jótékonysági Gyűjtés és Vásár történelme már hosszú időre nyúlik vissza, 2016 óta számos szervezet számára történt gyűjtés.

Az idei és korábbi évek adventi gyűjtéseinek részletei itt találhatóak: https://www.jotekonysagivasar.hu/

Mindenkire szükség van, hogy az idei cél is megvalósulhasson! Fogjunk össze, hogy a karácsonykor is kórházban fekvő beteg gyermekeknek, nehéz élethelyzetükben is legyenek vidám percei. Űzzük el a magányt és feledtessük el velük a beavatkozások fájdalmát!

Fogjunk össze, hogy december második felében minél több ÜNNEPI VIZITET tarthassanak a Piros Orr Bohócdoktorok szerte az országban – 15 gyerekkórházban.

A „Segíts a karácsonykor kórházban fekvő gyermekeknek” online adventi gyűjtésére a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány weboldalánkerül sor.

Az összefogásban résztvevő szervezetek:

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesület, Belvárosi Közösségi Tér, Civilút Alapítvány, Egyszülős Központ,   Ficsak 11 Alapítvány, Ficsak 12 Alapítvány Ficsak baba- és gyermekjáték bérlés, Ficsak Derecske Alapítvány, Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány,  Ficsak Józsefváros, Ficsak Kaposvár Alapítvány, Ficsak Kolozsvár, Ficsak Mezőtúr, Ficsak Székesfehérvár Alapítvány, Ficsak Veszprém Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület,  Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány,  Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS),  Magyar Bölcsődék Egyesülete, Magyar Női Unió Egyesület (MNU),  Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM),  Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE),  Önkéntes Településfejlesztő Közösség – Kosd,  Összefogás 11 Sportegyesület,  Ringató,  Szülők Háza Alapítvány,  Zöld Követ Egyesület, FreeRide Club

A FICSAK-ról:

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkánkkal közösséget teremtünk a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereinktől. Hiszünk abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei.

abaton-monitoring