Kislány videótelefonáló bohócdoktorokat néz egy laptopon

Vidámság rendelésre! - online vizitelünk

2020. április 06.

Online bohócdoktori vizitekkel tesszük vidámabbá a beteg gyerekek kórházban töltött napjait.

A jelenlegi, embert próbáló időszakban a humornak, a vidámságnak és az emberi kapcsolatoknak még nagyobb szerepe van, mint eddig. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnál fontosnak tartjuk, hogy ezekben a nehéz napokban is eljuthassanak bohócdoktoraink a kórházban fekvő gyerekekhez, akiknek az otthonuktól távol még nehezebb megküzdeniük az izoláció okozta szorongással.

Április 6-tól interaktív, élő videós kapcsolaton keresztül zajlanak a bohócdoktori vizitek, amelybe két bohóc és a kórházban fekvő beteg gyermek kapcsolódik be. Először a hosszú távon a kórházban kezelt gyermekekkel tudunk kapcsolatba lépni, majd fokozatosan, minél szélesebb körben szeretnénk vidámságot vinni a beteg gyermekeknek. A 20 perces élő bejelentkezések során a bohócdoktorok a humort használják, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról.

A bohócdoktori vizitre való jelentkezés internetes foglalási rendszerben történik, a hívások során játékkal, zenével, trükkökkel nyújtanak élményt a bohócok. A gyermekek, illetve szüleik részéről egy Facebook Messenger fiók, valamint egy internetkapcsolattal ellátott telefon, tablet vagy laptop szükséges hozzá.

„Reméljük, hogy ha személyesen nem is tudunk jelen lenni, ilyen módon segíthetünk, hiszen a vidámságra most még nagyobb szükségünk van, mint valaha. Hisszük, hogy a nevetés gyógyít, így azon dolgozunk, hogy minél több beteg gyermekhez juthassunk el.” – mondta Mattyasovszky-Zsolnay Bence ügyvezető igazgató.
 

abaton-monitoring