Programjaink gyermekeknek

Bohócdoktori vizit. Segíts a beteg gyerekeken adód 1 százalékának felajánlásával.

Bohócdoktori látogatás gyermekeknél

A bohócdoktorok akkor varázsolnak mosolyt a gyermekek arcára, amikor arra a leginkább szükségük van.

Egy gyermek akkor is gyermek marad, amikor beteg, nehéz kihívásokkal áll szemben vagy speciális ellátásra szorul. Minden gyermeknek szüksége van arra, hogy játszhasson és ezáltal felfedezhesse a világot és abban saját magát. A játékban a gyermekek kíváncsiak, önbizalommal telik, gondtalanok és vidámak. Munkájuk során a bohócdoktorok erre építenek.

Látogatásuk alkalmával a bohócok egy közös játékra invitálják a gyerekeket és emlékeztetik őket arra, hogy a betegségük ellenére ők gyerekek, akik számára legfontosabb a játék.

Miért éppen bohócok?

  • A bohócokat a gyerekek gyakran a barátjuknak, szövetségesüknek tekintik.
  • Ahogy a kisgyerekek, úgy a bohócok is erősen a jelenben léteznek, intenzíven megélik és kimutatják érzelmeiket. Számukra elesni és újra felállni az élet velejárója. Rámutatnak, hogy a kudarcok hasznunkra is válhatnak.
  • A bohóc kíváncsi, naiv és mindenre nyitott, amivel találkozik. Nincsenek előítéletei és elvárásai, úgy fogadja el a dolgokat ahogy azok vannak.
  • A bohócok kalandokkal, meglepetésekkel és vidámsággal teli pillanatokat teremtenek.
  • Nem kötik őket a konvenciók, ezért megengedhetnek maguknak olyan vicceket és csínytevéseket is, amik egyébként nem lennének lehetségesek. Figyelmen kívül hagyhatják azokat a korlátokat, amelyeket mindannyian átlépni vágyunk néha.

Programjaink gyerekeknek

A képzett bohócdoktorok célja, hogy a beteg gyerekek arcára mosolyt varázsoljanak, illetve, hogy a vidámság segítségével támogassák a gyógyulást.

Az Intenzív Mosoly program során a bohócdoktorok a gyermekkórházak gégészeti és sebészeti osztályán teremtenek barátságos, oldott légkört a műtétek előtt.

A Piros Orr Bohócdoktorok Zenekaraván elnevezésű zártkörű színházi előadása, egy gyógypedagógusok, pszichológusok, és színházi szakemberek által kifejlesztett program sérült, halmozottan sérült, SNI és Autizmus Spektrum Zavarban (ASD) érintett gyermekek részére.
Kifejezetten a Pető Intézet óvodásai számára dolgoztuk ki MeglePető programunkat, amely 10-15 perces, vidám, interaktív előadásokból áll.
Vannak olyan beteg gyerekek, akik hetekig, hónapokig, akár évekig nem hagyhatják el a kórházat. A Cirkusz Pacientusz program során ők is lehetőséget kapnak arra, hogy egy kicsit kimozduljanak a kórházi passzivitásból
A programmal során célunk az „esti mese” helyzet megidézése, a gyermekek lenyugtatása és felkészítése az elalvásra kórházi környezetben.
abaton-monitoring