Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Zenés program értelmi - és mozgásszervi fogyatékkal élő gyermekek részére

Zenekaraván

Miért?

A ZeneKaraván elnevezésű zártkörű színházi előadás egy gyógypedagógia, pszichológiai és színházi szakemberek által kifejlesztett program értelmi- és mozgásszervi fogyatékkal élő gyermekek részére.

Az előadás során egy fantáziadús történet részesei lehetnek a gyerekek. A bohócdoktorok zenével és színes kellékekkel szólítják meg őket és így bátorítják őket a közös játékra.

A Zenekaraván során a gyerekek vannak a figyelem középpontjában, a bohócok nem a hétköznapokban megszokott módon kommunikálnak velük, hanem a zenén és az érzékelés élményével szólítják meg őket.  Ezáltal vidám, oldott hangulatot teremtenek és különleges, megható találkozások részesei lehetnek.

Hogyan?

A 30 perces előadást kis létszámú csoportoknak mutatják be a bohócok, ami pedagógus vagy a gyerekeket jól ismerő segítővel együtt legfeljebb 9 fő lehet, így az előadások, mindig személyes hangvételűek és a legzárkózottabb gyerekek is könnyen feloldódnak.

Az előadás teret enged az improvizációnak is, és lehetőséget ad, hogy minden gyerek a maga habitusának megfelelően kapcsolódjon be a játékba. Az elején a terem ajtaja nyitva van, és hallani, amint a zene egyre közeledik. A ZeneKaraván belép a szobába, és elkezdődik a játék. A karaván tagjainak szenvedélye a zenélés és ebbe szeretnék bevonni a jelenlévő gyerekeket és fiatalokat is.

Az előadás kulcsa maga a kulcs, ami feltárja a bezárt bőröndöt, ládát és segít megnyílni egymásnak és végül – talán – segít megtalálni a hangszereket is, melyekkel végre közösen zenélhet a gyerekekkel kiegészült zenekar.

Adatvédelem

Videó aktiválása
Zenekaraván

Hol?

Az elmúlt években látogatott intézmények közül néhány:

 • ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
 • Csalogány Gyermekotthon
 • Generációk Háza ,Győr
 • Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítvány
 • Pápay Ágost Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium
 • Montágh Imre Ált. Isk. Óvoda és Készségfejlesztő Szakiskola
 • Nyíregyházi Göllesz Viktor Szakiskola Általános Iskola és EGYMI
 • Prizma Általános Iskola és Óvoda, EGYMI
 • Bíró Lajos Általános Iskola, Szigetszentmiklós
 • Sztehlo Gábor Általános Iskola
 • Vajda Márta Iskola, Pápa
 • Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

További programjaink gyerekeknek

A képzett bohócdoktorok célja, hogy a beteg gyerekek arcára mosolyt varázsoljanak, illetve, hogy a vidámság segítségével támogassák a gyógyulást.
Az Intenzív Mosoly program során a bohócdoktorok a gyermekkórházak gégészeti és sebészeti osztályán teremtenek barátságos, oldott légkört a műtétek előtt.
Kifejezetten a Pető Intézet óvodásai számára dolgoztuk ki MeglePető programunkat, amely 10-15 perces, vidám, interaktív előadásokból áll.
Vannak olyan beteg gyerekek, akik hetekig, hónapokig, akár évekig nem hagyhatják el a kórházat. A Cirkusz Pacientusz program során ők is lehetőséget kapnak arra, hogy egy kicsit kimozduljanak a kórházi passzivitásból
A programmal során célunk az „esti mese” helyzet megidézése, a gyermekek lenyugtatása és felkészítése az elalvásra kórházi környezetben.

További információért lépj kapcsolatba velünk!

Török Piroska
Programmenedzser
T: 06 1 302-4452