Programjaink időseknek

Bohócdoktorok énekelnek egy idős hölgynek

A Piros Orr Bohócdoktorok megtanítanak újra örülni

Az idős emberek gyakran nehezebben mozognak, gyengül az emlékező képességük és az érzékelésük. A bohócok tisztelettel és empátiával szólítják meg őket. Látogatásaik során az idősek hiányosságaiból erősségek lesznek, a máskor segítségre szoruló emberek pedig a közös játék során a bohócok tanácsadóivá válhatnak.

Gyakran a bohócok ügyetlensége vezeti rá az időseket a saját képességeik újrafelfedezésére. A játék során sokszor az életbölcsességükkel segítenek a bohócoknak abban, hogy mit is kell tudnia az embernek a szerelemről, miért kell a bohócoknak is ellátogatnia a fogorvoshoz vagy hogyan lehet igazán jól mulatni. Ilyenkor az idősek is újra élik régi emlékeiket, önbizalmuk is erősödik, és egy időre elfelejtik a napi problémáikat.
 

Miért éppen a bohócok tudnak segíteni?

A bohócdoktorok a felszínre hozzák az elfeledettnek hitt emlékeket és képességeket.

A bohócok látogatása változatosságot és vidámságot hoz az idősek hétköznapjába, lehetőséget ad arra, hogy újra az élet aktív részesei legyenek. A bohócok a lehető legtöbb érzékszervre szeretnének hatni, jelmezeikkel, dalaikkal, történeteikkel a régi szép idők emlékét ébresztik fel az idősekben.  

Programjaink időseknek

A bohócok tisztelettel és nagy beleérző képeséggel lépnek kapcsolatba az idősekkel. Látogatásuk során a lehető legtöbb érzékszervre szeretnének hatni.
A „Napfény Hotel” című előadások a szappanoperák izgalmát, a családi, baráti kapcsolatok és fordulatok mindennapjait viszik el a nyugdíjas otthonokba.
abaton-monitoring