Ajándékozz gyermekmosolyt karácsonyra!

Adományoddal életeken változtathatsz!

beteg gyerek piros orrban a kórházban

Karácsony a kórházban

A betegség nincs tekintettel a naptárra, nem nézi, hogy az év melyik részében járunk. Ennek egyik szomorú következménye, hogy minden évben sok száz kisgyermek kényszerül kórházban tölteni a karácsonyi ünnepeket. Közéjük tartozik a 6 éves Zolika is, aki tavaly decemberben neurológiai problémákkal került be a klinikára. Távol a meghitt otthontól, a szeretett családtól, egy ismeretlen, rideg kórteremben a kicsik számára a kórház félelmetes hely, s karácsonykor még a szokásosnál is szívszorítóbb ebbe belegondolni.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnál, ahogy egész évben, ezekben a napokban is biztos támaszt nyújtunk és vidámságot viszünk a gyerekeknek: elhivatott bohócdoktoraink az ünnepek alatt sem pihennek, és vizitjeikkel ilyenkor is jókedvet, nevetést varázsolnak a kórtermekbe, miközben maximálisan szem előtt tartják a gyerekek, a kórházi személyzet és saját egészségüknek a védelmét, megőrzését.

Hogyan gyógyítunk?

Színészi és pszichológiai háttérrel rendelkező, magasan képzett bohócdoktoraink országszerte 16 kórház gyermekosztályát és 3 idősotthont látogatnak heti rendszerességgel, a járvány alatt pedig online vizitjeinkkel olyan helyekre is elvisszük a gyógyító jókedvet, melyekre korábban nem volt módunk. Az elmúlt 24 évben mintegy 375 ezer gyermeknek és több ezer idős embernek segítettünk.

 

Segítsd szebbé tenni a beteg gyerekek karácsonyát!

abaton-monitoring