Segítsd az adó 1% felajánlásával a beteg gyerekek gyógyulását! Adószámunk: 18090628-1-41

Adód 1%-a működésünkhöz létfontosságú! Rendelkezz adód egy százalékáról 2022. május 20-ig elektronikusan!

Műtét előtti pillanatok

Hogyan tudod adód 1 százalékát felajánlani?

 • Lépj be az eszja oldalra
 • Válaszd ki az 1+1%-os nyilatkozat fület
 • Írd be az adószámot: 18090628-1-41
 • Vagy keress rá nevünkre: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
 • Kattints a "Tovább a beadáshoz" gombra
 • Ne felejtsd el felajánlani az 1%-ot az egyházak részére sem

Miért rendelkezz adód 1%-áról a Piros Orr Bohócdoktorok részére?

A Piros Orr Bohócdoktorok a nevetés specialistái. Küldetésünk immár 25 éve, hogy felvidítsuk a korházban fekvő beteg gyerekeket, hiszen a nevetés gyógyít.

A jelenlegi helyzetben még nagyobb szükség van a nevetésre, mint valaha! A koronavírus járvány ideje alatt is számos gyermekkórházba visszük el személyesen az életörömöt és támogatjuk az ott dolgozó nővéreket és orvosokat.

 

Nézd meg videónkat és ajánld fel adód 1%-át

Adószámunk: 18090628-1-41

Bohócdoktori vizit

Mire fordítjuk adód 1%-át?

 • Heti rendszerességgel több száz beteg gyermekhez látogatunk el
 • Segítjük az orvosok és a nővérek munkáját a műtéti előkészítésben
 • Támogatást nyújtunk a szülőknek, amikor félnek és szoronganak
 • Olyan légkört teremtünk, amely elősegíti a gyógyulást
 • Eltereljük a gyermekek figyelmét, hogy a kórházban is felszabadultak lehessenek
 • Életörömet közvetítünk

Gyakran ismételt kérdések az adó 1 százalék felajánlásról:

Minden magánszemély, aki az előző évben adózott jövedelemmel rendelkezett, felajánlhatja az adó 1 százalékát. A felajánlás független a fizetett adó összegétől. Jelenleg az átlagos 1 százalék összege 7-8 ezer forint körül mozog. Abban az esetben is lehetőséged van felajánlani adód 1 %-át, ha idén szja-visszatérítést kaptál. Hidd el, nekünk minden támogatás nagy segítséget jelent!

Bármikor felajánlhatód adód 1 százalékát. Az a lényeg, hogy 2022. május 20-áig rendelkezzél az 1 százalékodról. Elektronikus úton tudsz rendelkezni ügyfélkapudon keresztül vagy postára adhatod a papír alapú rendelkező nyilatkozatot.

Az adó 1 százalék felajánlás semmibe sem kerül, viszont óriási segítség tevékenységünk folytatásához. Erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha. A koronavírus járvány ideje alatt is számos gyerekkórházat látogattak személyesen a bohócdoktorok. Adó 1 százalékoddal még több beteg gyermekhez juthatunk el.

Elektronikusan: Amennyiben rendelkezel ügyfélkapu regisztrációval, a legegyszerűbb az eSZJA felületén felajánlani az adó egy százalékát. Belépés után az 1+1-es nyilatkozatra kattintva keress rá az alapítvány nevére: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány. Vagy add meg rögtön az adószámot: 18090628-1-41  

Papír alapon: Töltsd le a rendelkező nyilatkozatot Kitöltés után tedd borítékba és add fel 2022. május 20-ig bármelyik NAV Igazgatóság címére. Ezt az adóbevalláosod elkészítésétől függetlenül is megteheted.

Egy adóévben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az adó egy százaléka. Csak egy felajánlott szervezet esetén tekinti érvényesnek a rendelkezést a NAV.

Ügyfélkapudon keresztül csak egyetlen szervezetet tudsz kiválasztani. Amennyiben postai úton több civil szervezet is megnevezel, mint kedvezményezett, a NAV érvénytelennek tekinti a felajánlásodat.

Fontos tudni, hogy 1+1%-ról rendelkezhetsz. Egy civil szervezetet és egy egyházat (vagy kiemelt költségvetési célt) támogathatsz a felajánlásoddal. A civil szervezeteknek adószámuk van (18090628-1-14 a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány adószáma), míg az egyházak egy névjegyű, ún. technikai számmal rendelkeznek.

Az adó 1+1 nyilatkozat egyházakra vonatkozó felét nem kötelező felajánlani, azonban érdemes, hiszen ez óriási segítség az egyházaknak is. Ebben az esetben a technikai számot kell megadni.

Több módja is van annak, hogy segítsd a Piros Orr bohócdoktorok gyógyító munkáját! A lehetőségekről a Támogatás menüpont alatt tudsz tájékozódni. Köszönjük, ha felhívod barátaid és ismerőseid figyelmét is az adó 1 százalék felajánlás fontosságára. Minden adománynak nagyon örülünk és gyermekmosolyra fordítjuk! 

Igen, attól függetlenül, hogy családi kedvezményre jogosultként, szja-visszatérítést kaptál, felajánlhatod az adó 1 százalékát. Köszönjük a támogatást!

A cégek sajnos nem tudják adójuk 1 százalékát felajánlani. Azonban számtalan támogatási lehetőséget kínálunk a vállalatok számára is, amellyel részeseivé válhatnak gyógyító munkánknak. Az együttműködésekkel kapcsolatban fordulj bizalommal kollégánkhoz!

Még nincs késő! Az adóbevallás időben nem függ össze a 1 százalékos rendelkezéssel. 2022. május 20-ig bármikor van lehetőséged, hogy rendelkezz az 1 százalékról elektronikus formában vagy papír alapon.

Évente mintegy 30.000 beteg gyermek arcára varázsolunk mosolyt, ezenkívül életörömet viszünk idősotthonokba, gyermekotthonokba és sérült gyermekekhez is. Alapítványunk működése teljesen átlátható, évente auditálják könyvelésünket, a NAV pedig rendszeresen felülvizsgálja tevékenységünket.

Adó 1 százalék felajánlás, adó 1% felajánlás, adó 1 felajánlás, adó 1 százalék, adó 1, adó felajánlás a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány részére

További információért az adó 1 százalékról, lépj kapcsolatba velünk!

Gricz István
Vállalati adományszervező
T: 06 30 219-5198