Esti mese kórházban fekvő gyerekeknek

Bohócdoktorok adnak elő egy esti mesét a kórteremben.

Miért?

Minden gyerek életében, fejlődésében fontos szerepet töltenek be a mesék. Kórházi körülmények között a gyerekek gyakran nincs lehetőségük rá, hogy elalvás előtt esti mesét hallgassanak.

A HolNemVolt program a bohócjelenlét és a mesék gyógyító hatásának ötvözésére tesz kísérletet. A program során a bohócpáros bábot vagy más tárgyat használva kb.10- 12 perces meséket ad elő az esti órákban. Céljuk nem a gyerekek fizikai aktivizálása, hanem az „esti mese” helyzet megidézése, a gyermekek lenyugtatása és felkészítése az elalvásra.

Hogyan?

A bohócdoktorok ebben az esetben köpenyüket pizsamára és mamuszra cserélik, a mesék alapkelléke egy paplan, párna és egy rongybaba. Ezt egészítik ki a szükséges bábok és tárgyak. A mesék felvezetése és befejezése képileg és zeneileg egyforma, a kerettörténet állandósága pedig a biztonságérzetet növeli.

bohócdoktorok a kórházi folyosón

Hol?

  • SE I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika
  • Bethesda Gyermekkórház
  • Bethesda Gyermekkórház, Ilka utcai telephely
  • Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és Gyermekszív Központ
  • Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelye

 

Programjaink gyerekeknek

A képzett bohócdoktorok célja, hogy a beteg gyerekek arcára mosolyt varázsoljanak, illetve, hogy a vidámság segítségével támogassák a gyógyulást.
Az Intenzív Mosoly program során a bohócdoktorok a gyermekkórházak gégészeti és sebészeti osztályán teremtenek barátságos, oldott légkört a műtétek előtt.
A ZeneKaraván elnevezésű zártkörű színházi előadás egy gyógypedagógia, pszichológiai és színházi szakemberek által kifejlesztett program értelmi- és mozgásszervi fogyatékkal élő gyermekek részére.
Kifejezetten a Pető Intézet óvodásai számára dolgoztuk ki MeglePető programunkat, amely 10-15 perces, vidám, interaktív előadásokból áll.
Vannak olyan beteg gyerekek, akik hetekig, hónapokig, akár évekig nem hagyhatják el a kórházat. A Cirkusz Pacientusz program során ők is lehetőséget kapnak arra, hogy egy kicsit kimozduljanak a kórházi passzivitásból

További információért lépj kapcsolatba velünk!

abaton-monitoring