Hagyatékozás

Férfikéz közelről, mely piros orrot tart a tenyerében.

Egyre többen döntenek úgy, hogy életük egy bizonyos pontján végrendelkeznek, hiszen haláluk után is gondoskodni szeretnének hozzátartozóikról, szeretteikről.


Ön miért írjon végrendeletet?

•    Mert ha nincs végrendelete, a törvényes öröklés rendje érvényesül és az öröklési jogszabályok mondják meg, melyik örökösnek mi jár. Ez pedig azt is jelentheti, hogy egyesek, akik fontosak Önnek, akár ki is maradhatnak az öröklésből. 
•    Mert egy váratlan tragédia esetén is egyértelmű lesz, hogy mi történjen. Minden úgy fog zajlani, ahogyan Ön szeretné. 
•    Fontos tudni: végrendeletét bármikor megváltoztathatja.

Számunkra is a család az első. Természetes, hogy az Önhöz legközelebb állókat – házastárs, gyermek, unoka – részesíti előnyben végrendelete megírásakor. Mi is így tennénk. A hozzátartozóin kívül azonban végrendeletével támogathat egy olyan nemes célért dolgozó, a szívéhez közelálló szervezetet is, amely fontos Önnek.


Mit hagyjon örökségül? 

Végtelen vidámságot azoknak, akiknek igazán szüksége van rá: válassza a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt és hagyatékát nevetésre, életörömre és gyógyító gyermekmosolyokra váltjuk!


Miért van szükségünk az Ön segítségére?

Bohócdoktoraink már több mint 25 éve rendületlenül látogatják a hazai kórházakat és idősotthonokat, hogy nevetést és jókedvet vigyenek azoknak, akiknek igazán szükségük van rá. A bohócdoktori viziteket olyan magánemberek támogatásával tudjuk megvalósítani, amilyen Ön is. Ha a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt is megjelöli örökösként végrendeletében, hosszú távon tudunk tervezni és a lehető legtöbb kis beteget meglátogathatjuk.
 

Hogyan írjunk végrendeletet?

Akár kézzel is írhatja végrendeletét, azonban néhány alapvető szabálynak mindenképpen meg kell felelnie. Javasoljuk, forduljon közjegyzőhöz: a közjegyzői okiratba foglalt végrendelet előnye, hogy a közjegyző az általa készített okirat tényét, fellelhetőségét bejegyzi a Végrendeletek Országos Nyilvántartásába. A közjegyző által készített végrendelet így garanciát jelent a végintézkedés biztos előkerülésére és a végrendelkező akaratának feltétlen érvényesülésére.

Hogyan tudom még támogatni a gyerekek gyógyulását?

Jól ismert, az Ön számára is kényelmes adományozási forma, mely hozzájárul alapítványunk stabil működéséhez és a beteg gyermekek gyógyulásához.
Ha postai csekken kívánja támogatni a a beteg gyermekek felvidítását és gyógyulását, kérjük, jelezze a bohocdoktorok@pirosorr.hu címen vagy a 06 1 302-4452-es számon
Minden hívással vagy SMS-sel 500 forinttal támogatja a gyerekek gyógyulását!

További információért keresse kollégánkat!

abaton-monitoring