Idősotthonok látogatása

Bohóc és egy idős hölgy összenevetnek

Miért?

Sok idős ember számára óriási változást jelent, ha idősek otthonába kell költöznie. Gyakran negatív érzések társulnak ehhez, hiszen fel kell adniuk az önállóságuk egy részét és egyre kiszolgáltatottabbá válnak. Egy ilyen helyzet sokszor rombolja az emberek önértékelését.

Emellett a gondozásra szoruló emberek a mozgásuk, érzékelésük és kommunikációs képességeik csökkenésétől is szenvednek. Semmi sem olyan már számukra, mint régen.

Az idősek otthonában tett látogatásuk során a bohócdoktorok az idősekben rejlő életerőt szólítják meg. Szép emlékeket és érzéseket ébresztenek és legyőzik a fizikai korlátokat. A bohócok gyengeségén keresztül gyakran újra felfedezhetik a saját képességeiket és segíthetnek nekik. Például megmutathatják a bohócoknak, hogy hogy kell keringőzni, milyen egy igazi szerelmeslevél, mi a titka az almás lepénynek. Mindezt sokkal jobban tudják az idős hölgyek és az urak, mint a bohócdoktorok. 

Hogyan?

A bohócok tisztelettel és nagy beleérző képeséggel lépnek kapcsolatba az idősekkel. Látogatásuk során a lehető legtöbb érzékszervre szeretnének hatni. Nem csak a színes kosztümük nyújt érdekes látványt, de adott esetben meg is érintik az időseket és a régi időkből származó dalokat énekelve szép emlékeket ébresztenek. A szívből jövő nevetés és éneklés mellett gyakran még táncra is perdülnek. Még súlyos demenciával küzdőknél is előfordul, hogy egy bizonyos érzelmi szinten megismerik a bohócokat és pozitívan reagálnak a rendszeres bohócdoktori vizitekre.
 

Adatvédelem

Videó aktiválása
Bohócok mókáznak az idősek otthonában

Hol?

  • Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona, Dózsa György út, Budapest, VII. kerület
  • Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona, Rózsa utca, Budapest, VI. kerület
  • Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona, Baross út, Budapest, IV. kerület
  • Alacska úti Idősek Otthona, Budapest, XVIII. kerület
  • Idősek Református Szeretetotthona, Leányfalu
  • Szent Lőrinc Idősotthon, Pécs

További programunk időseknek

A „Napfény Hotel” című előadások a szappanoperák izgalmát, a családi, baráti kapcsolatok és fordulatok mindennapjait viszik el a nyugdíjas otthonokba.

További információért lépj kapcsolatba velünk!

abaton-monitoring