Bohócdoktorok a Pető Intézet óvodájában

bohócdoktort figyelik szülők és gyerekek

Miért?

Kifejezetten a Pető Intézet óvodásai számára dolgoztuk ki MeglePető programunkat, amely 10-15 perces, vidám, interaktív előadásokból áll. Heti rendszerességgel látogatják a bohócdoktorok a csoportokat előre megtervezett időbeosztás szerint, így szinte beépültek az óvodások napirendjébe.

A Pető Intézetben speciális fejlesztő munka folyik, a bohócok meséikkel, jelenlétükkel szeretnénk ehhez a munkához kapcsolódni. A cél az, hogy minél nagyobb hatékonysággal tudják segíteni a konduktorok munkáját. A bohócdoktoroknak nagy szerepük van a motivációban, sokszor a pihenést, a kikapcsolódást jelentik. A játékos, interaktív mesékbe gyakran beépítenek vicces, ám az ovisok számára hasznos, fejlesztő gyakorlatokat is.

Hogyan?

Fontos, hogy mesék vizuálisan érdekesek, inspirálóak legyenek, a kellékek tükrözzék a „bohócgondolkodás” sajátosságait, legyenek visszatérő, felismerhető elemek. Ilyen visszatérő elemként, 2 évig papírzacskóból készült bábokat használtak, azután 2 évig Motyó, egy egészalakos báb volt állandó szereplője a bohócok játékának. Ebben az évben visszatérő elemként egy hatalmas mesekönyvből indulnak útjukra a bohócmesék.

Programjaink gyerekeknek

A képzett bohócdoktorok célja, hogy a beteg gyerekek arcára mosolyt varázsoljanak, illetve, hogy a vidámság segítségével támogassák a gyógyulást.
Az Intenzív Mosoly program során a bohócdoktorok a gyermekkórházak gégészeti és sebészeti osztályán teremtenek barátságos, oldott légkört a műtétek előtt.
A ZeneKaraván elnevezésű zártkörű színházi előadás egy gyógypedagógia, pszichológiai és színházi szakemberek által kifejlesztett program értelmi- és mozgásszervi fogyatékkal élő gyermekek részére.
Vannak olyan beteg gyerekek, akik hetekig, hónapokig, akár évekig nem hagyhatják el a kórházat. A Cirkusz Pacientusz program során ők is lehetőséget kapnak arra, hogy egy kicsit kimozduljanak a kórházi passzivitásból
A programmal során célunk az „esti mese” helyzet megidézése, a gyermekek lenyugtatása és felkészítése az elalvásra kórházi környezetben.

További információért lépj kapcsolatba velünk!

abaton-monitoring